Társaságunk tevékenysége

  • Melegen granulált komplex NPK műtrágyák gyártása.

Mit kínál Önnek a Peremartoni Fertilizers Műtrágyagyártó Kft?

 Társaságunk termékkínálatával a növénytermesztés tápanyagszükséglet biztosításához a teljes, komplex megoldást kínálja. Melegen granulált, magas hatóanyag tartalmú mezo- és mikroelemeket tartalmazó komplex NPK és kénes nitrogén műtrágyáink széles választékában megtalálja a különböző növénykultúráknak a termesztési időszakához illeszkedő legmegfelelőbb műtrágya típust. Alaptrágyázáshoz vagy magágyba juttatandó starter műtrágyázáshoz kínáljuk a PEREFERT Standard típusainkat. A Standard termékcsalád a repce, kalászos és kapás növények (kukorica, napraforgó, cukorrépa) tápanyagszükségletéhez igazított nitrogén, foszfor és kálium hatóanyag arányokkal rendelkeznek. Mindez mellet mezoelemként tartalmazza a sejtszerkezet felépülésében és működésében fontos szerepet játszó kalciumot, a fehérjeszintézishez nélkülözhetetlen ként, valamint a klorofilszintézishez szükséges magnézium és vas mikroelemeket.
Kiválóan alkalmas a magas nitrogén tartalmú NPK vagy NP műtrágyáink a tavaszi fejtrágyázásokhoz különösen, ha nem került sor az őszi alaptrágyázásra. Ha a talajkémhatása nem túl savanyú, úgy nitrogén fejtrágyázáshoz előnyös a kénes nitrogén alkalmazása.

A művelt terület tápanyag ellátottságához és ennek függvényében a növénykultúra tápanyagigényéhez a standard termékeinkből készített PERETRIX  NPK termékcsaládot ajánljuk. A hatóanyag szükségletnek megfelelő tetszőleges NPK összetételek biztosíthatók. Különös jelentősége van ennek a termékcsalád alkalmazásának a talajvizsgálaton alapuló tápanyag utánpótlási növénytermesztési technológiáknál. Mono-műtrágyás keverékekkel szemben, ennél a termékcsaládnál egyetlen változatánál sem áll fenn az eltérő szemszerkezetéből, granulátumok eltérő térfogattömegéből a szállítás, tárolás és kiszóráskor fellépő fajtázódás, szegregáció veszélye. Az azonos szerkezetű granulátumnak köszönhetően kijuttatáskor a szóráskép homogén lesz.

Lombtrágyázásokhoz is kínáljuk a tápanyagpótlási megoldások teljességét a PERERTRIX AQUA lombtrágya család alkalmazásával. Lombtrágyáink az igényeknek megfelelően törzsoldatokból készülnek. A termékcsalád a növénykultúra igényének megfelelően a főhatóanyagokat és a szükséges mikroelemeket tartalmazza komplex vegyületek formájában. A növények a mikroelemeket csak komplexképző segítségével tudják felvenni, hasznosítani. A lombtrágya kínálatunkkal ki tudjuk elégíteni a kalászos kultúráknál a bokrosodástól a szárba indulásig, napraforgónál a 6-8 leveles állapottól a csillagbimbós korig, kukoricánál a 4-8 levelestől a címerhányásig és természetesen a zöldségféleségek a gyümölcsök különböző fejlődési időszakaiban a szükséges tápanyag pótlását és a mikroelem hiányt.

 

Mi a különlegesség a Perefert szilárd műtrágyákban?


Társaságunk prémiumként mindenegyes szilárd műtrágyáját magas vas-komplex tartalommal látja el. A vas különböző enzimatikus folyamatokban a fotoszintézisben, a légzésben, az oxidációs-redukciós folyamatokban játszik szerepet. A növények a vasat Fe2+-komplex formában veszik fel legkönnyebben és ennek jelenléte rendkívül jelentős a növények anyagcsere folyamatainál. Mondhatjuk, hogy a vas-komplex nem más tehát mint a növény étvágycsinálója. Igaz a talajok vastartalma viszonylag magas, de ebből a növény számára felvehető mennyiség kicsi. Nehezíti továbbá a vas felvételét a K; Ca; Mg ionok jelenléte (ionantagonizmus jelenség) holott ezen ionok ugyancsak nélkülözhetetlenek a növények tápanyag ellátásában, így  műtrágyáink fő alkotó része is.
Annak érdekében, hogy vashiány tünetei ne jelentkezzenek (vasklorózis növénysárgulás, levélhullás, stb.) 0,5 % vas tartalommal (vas-komplex formájában) látjuk el a szilárd műtrágyáinkat.

Éves energetikai szakreferensi jelentés

Agrometeorológia

Jogelődeink

Peremartoni Vegyipari Vállalat
Transcenter Műtrágyagyár Kft.
Kemira GrowHow Kft.
Yara Hungária Kft.

Elérhetőségek


Peremartoni Fertilizers

Műtrágyagyártó Kft.
Berhida, Hrsz.: 06/63.


Levelezési cím: H-8182 Berhida, Pf. 27.

Telefon: +36 88 596 610
Központi e-mail cím: titkarsag@perefert.com

Térkép